NAZARETH


NAZARETH

Nazareth je od sviranja u pubovima, klubovima i plesnim salama svoje rodne Škotske postao jedan od najuspješnijih rok bendova na svijetu. Bili su pioniri koji su uzeli škotski rok internacionalno utirući put mnogim drugim sjajnim škotskim bendovima kao što su Simple Minds, Texas, Big Country, Del Amitri, itd.

Prvobitna četiri člana prvi put su se okupila u bendu Petea Agnewa “The Shadettes” 1968., a ime je promijenio u “Nazareth” 1970. godine i od tada krenuo na snimanje hitova širom svijeta. Nakon što su nedavno objavili svoj 25. studijski album (Surviving The Law), bend stvara novu muziku od ranih 70-ih pa sve do danas, a na njihovom repertoaru se nalaze hitovi dugih pet decenija. Pjesme poput 'Broken Down Angel' - 'Bad Bad Boy' - 'Turn On Your Receiver' - "My white bike" su se upisale na svjetske top liste uz mega hitove 'Dream On' - 'This Flight Tonight' - 'Hair Of The Dog' i jednu jedinu 'Love Hurts'. Ne samo da je bend stekao ogromnu četu obožavatelja, već i brojni sjajni umjetnici tvrde da je Nazaret imao veliki uticaj na njih. Nazareth svoj uspjeh pripisuju uglavnom turnejama, turnejama, još turneja i uvijek su na turnejama bez namjere da se ikada zaustave.

Ovaj legendarni bend slušajte na najsvježijem rock festivalu godine - Music Fest Zlatna nit od 20. do 22.6.2024. u Bosanskoj Krupi (BiH)!

Svoje ulaznice nabavite na svim Petrol benzinskim pumpama u Sloveniji, Crodux benzinskim pumpama u Hrvatskoj ili na eventim.hr i eventim.si

Čekamo vas!


Podijeli:

UGRABI SVOJ PAKET

Želim saznati više informacija o festivalu i dostupnim paketima:

MEDIJSKI POKROVITELJI