MARČELO


MARČELO

Marko Šelić Marčelo (Paraćin, 22.01.1983) pisac je kojem se dogodila muzika, iako redoslijed objavljivanja djela sugeriše da se desilo obrnuto. Objavio je studijske albume De facto (2003), Puzzle shock! (2005), Treća strana medalje (2008), Deca i Sunce (2010), Napet šou (2014), te dvostruki album Nojeva varka, svojevrsni roman u stihu (2021); romane Zajedno sami (2008), Malterego, knjiga prva: Rubikova stolica (2012; izmjenjeno i dopunjeno izdanje 2016), Malterego, knjiga druga: Higijena nesećanja (2017, širi izbor za NIN-ovu nagradu), zbirku tekstova O ljudima, psima i mišima (2009), više stotina kolumni za razne redakcije. S Edom Maajkom, Remi iz Elementala i Branom iz Dubioza Kolektiva, te režiserkom Adom Sokolović, koautor je televizijske emisije Perspektiva, koja putuje po regionu i razgovara s mladima o društvenim pitanjima. Od 2008. u strip redakciji Veseli četvrtak urednik je izdanja Dilana Doga, italijanskog junaka; od januara 2022. kolumnista je dnevnog lista Danas. Angažovan je i u pozorištu: u DADOV-u se 2010. igrala dramska adaptacija romana Zajedno sami (po tekstu Branislave Ilić), a radio je i na komadima Klasni neprijatelj P. Stojmenovića (tekst završnog songa), Istraživač noćnih mora N. Zavišića (scenario), Doktor Nušić K. Mladenovića (tekstovi svih songova) i Bura K. Mladenovića (tekstovi svih songova i uloga Arijela). Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, smjer srpski jezik i književnost; Fakultet pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu dodijelio mu je počasnu diplomu Magister Humanitas za pedagoško djelovanje i poseban doprinos razvoju kulture mladih. Radi i radi u Beogradu. Živi u svom svetu.

Koncert na Music Festu Zlatna Nit slušaćeš s bendom u punom sastavu: Nevena Glibetić Nensi (vokal), Rade Sklopić Raid Kyu (gramofon, dodatne klavijature), Aleksandar Jovanović Šljuka (klavijature, vokal), Filip Krumes (violina), Max Kochetov (saksofon), Marko Fabry (bas) i Aleksandar Cvetković Drama (bubanj).

Ovaj legendarni bend slušajte na najsvježijem rock festivalu godine - Music Fest Zlatna nit od 20. do 22.6.2024. u Bosanskoj Krupi (BiH)!

Svoje ulaznice nabavite na svim Petrol benzinskim pumpama u Sloveniji, Crodux benzinskim pumpama u Hrvatskoj ili na eventim.hr i eventim.si

Čekamo vas!

Podijeli:

UGRABI SVOJ PAKET

Želim saznati više informacija o festivalu i dostupnim paketima:

MEDIJSKI POKROVITELJI